Suivez Nous

Julia Channel: Jag accepterar mitt liv

100pour100culture | | Svenska

-

Helvetet sett från himlen: Julia Channels bekännelser. Helvetet sett från himlen är inte dokumentären som sänts i fransk TV om vårt ekosystems förfall. Det är inte heller skogsbränderna i Kalifornien sett från rymden med (hjälp av) Nasas satelliter i USA. Detta helvete sett från himlen är inget annat än självbiografi av Julia Channel Sow (hennes flicknamn) som blev Julia Channel genom omständigheternas makt; en porrikon i början av 90-talet.
Boken är väl övertänkt och kommer lagom till omställningen i livet som visat sig vara svår för denna mestis från Normandie. Men varför en sådan titel? Enbart för att censurera sig själv? Det tror jag inte. Julia har alltid drömt om att bli en stjärna vilken vägen dit än må vara, till och med den som leder till… helvetet

Helvetet för Julia Channel är först och främst hennes alkis till mamma. Mamman som försvinner hemifrån en dag för att komma tillbaka fyra dagar senare utan att berätta något för någon. Helvetet upplever hon också när hennes storebror Laurent, hennes skyddsängel, begår självmord genom att slänga sig ut från fönstret från sin lägenhet på sjunde våningen för att fullständigt avsluta sitt liv vid en kremering på Père Lachaise kyrkogården. Till sist återstår av helvetet för den unga fd porrstjärnan eldsvådan (jfr Den renande elden, ett kapitel i boken) i hennes jättefina lägenhet på rue Rochefoucauld i 9e arrondissementet i Paris. Eldsvådan som får hela hennes sexrov att gå upp i rök för att tvätta bort det ursprungliga snusket, porren skamfläcken i hennes liv.

Hennes liv har inte flutit som en stilla flod. Vid 18 års ålder lämnade hon Frankrike, och tryggheten som vänner och familj innebär, fast besluten att erövra Amerika. Detta gjorde hon med råge för efter bara några filmer fann hon sig snabbefordrad till stjärna bland de största namnen inom porrbranschen: Rocco, Andrew Blake, Zara White, Christophe Clark, Marc Dorcel, Mario Salieri … Hennes mycket uppmärksammade prestationer förskaffade henne utmärkelsen ”hot d’or d’honneur ” 1998.

Och vad säger hennes föräldrar om allt detta? ”Mina föräldrar har aldrig sagt något och ändå känner de till hela min historia”, skriver hon i slutet av sin bok . Likaså säger hon, när det gäller kärlek tänker man inte efter, men denna gåva har Julia Channel lyckats vända ryggen åt den första delen av sitt liv. Idag är hon mamma till en liten flicka på 4 år som hon tillägnar boken som ges ut på förlaget Edition Blanche. Boken Helvetet sett från himlen är ett vittnesmål där Julia Channel utan svepskäl bedömer sig själv, öppnar sig fullständigt och … på ett allsvarsfullt sätt. En bok läsa utan vare sig tabun eller måtta.

-