Suivez Nous

Jaquee, en nomadmusiker

Badjo DAGBO | | Svenska

”Att göra vad jag vill när jag vill är min motivation. Jag gillar att visa mig och spela olika ljud. Allt är möjligt från det ögonblick när det är på riktigt. Jag fäster mig inte vid en genre, det viktiga är att svänget är där”. På detta vis kan presentationen av Jaquee sammanfattas.

Jaqee är en afrikansk konstnär och sångerska som är fäst vid sin frihet och sin förmåga att skapa. Hon tillhör det samhälle som bygger och skapar mänskligheten. Att gå från en genre till en annan utan svårigheter är en del av hennes karaktärsstyrka, hennes särart och konstnärliga identitet. Det är naturligt för henne eftersom hon säger: ”Jag växte upp med afrikansk gospel, i en trist och turbulent miljö, så för mig innebär det att jag fastnade för reggae och dess ändlösa kamp för mänskliga rättigheter ”. Gospel, reggae, R&B, soulmusik är ingen hemlighet för denna sublima afrikanska artist med sin varma och fängslande röst.

Jaqee har hållit sig lite tyst de senaste två åren. Men hon var inte långt borta. Nu är Jaquee tillbaka med den vältaliga och eleganta ”Drop of water” tagen från hennes nya album som kom ut sommaren 2013. Låten har en skön rytm och en lugnande sötma som påminner om stora soulartister från sextiotalet. Det är inte en tillfällighet för henne att göra sitt val av färg ”svart och vitt” att presentera för allmänheten. Den svavelhaltiga Jaquee vet hur hon ska framhäva sin sublima röst och väcka sina musikaliska rötter till liv i « Drop of water”; en låt som avslöjar djupet av storhet hos dess författare. ”Drop of water”, är detta droppen som fick bägaren att rinna över eller droppen som släcker törst i öknen eller droppen som lägligt kommer för att vattna den torra jorden? Oavsett omständigheterna har Jaquee vad som krävs för att smälta in med sin speciella stil och äkthet.

För i ”Drop of water”, är världsmedborgaren Jaquee fortfarande omgiven av duktiga professionella musiker som Thilo ”Teka” Jacks och Martin Hederos. Varje möte är ytterligare en källa till inspiration och en möjlighet till viss anrikning för denna nomadmusiker.  Med ”Drop of water” går Jaquee från ”Kokoo Girl” till att nu vara nu ”Lady Soul”. Hon förvånar alltid eftersom Jaquee har potential att ta sig an mycket i denna oerhört rika kulturella värld. De tekniska och konstnärliga kvaliteter som ”Drop of water” har är där för att visa att Jaquee har starka vingar och är redo att flyga. Detta är ett smakprov på hur hon kommer att behandla sin publik på sitt nästa album. Jaquee vill fortsätta att resa och uttrycka sig i olika musikaliska stilar och leva sin passion. Hon vill också omfamna sina fans och med denna titel ”Drop of water”. Detta är en personlig inbjudan att upptäcka och följa henne.